És hogy merre leledzik ásatásunk helyszíne? Mi sem egyszerűbb, mint ide találni. A Panhellénion hófödte hegyén túl, Heraionból Perinthos felé vezető úton, az ősi, nyolcvanhét nemzedékkel ezelőtt virágzó Sinopé városától nyugatra, az Istros folyóhoz legközelebbi, sziklákból eredő hőforrások mentén haladva, attól körülbelül negyven sztadionra fekvő völgyben, ott ahol a hagyomány szerint tapasztalt vadászok és kiváló harcosok éltek egykoron, a nők szépségével pedig nem vetekedhetett egyetlen szomszéd falubéli leányzó sem. Ez Lilliana hősi földje. Aki nem hiszi, járjon utána.  

Csak előre bejelentett vendégeket fogadunk, azokat is csak korlátozott számban.

Szerző: lilliana  2008.12.29. 23:30 1 komment

Címkék: ásatás

A bejegyzés trackback címe:

https://afellaburegesznaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr74847853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zseti 2009.01.06. 08:15:30

Hmm. Akkor mi igazából korlátozottak voltunk?? :))

Mesélj már a hófödte, dérlepte régészeti helyszín szépségéről, és a téli táj fölött köröző varjúk krágogásának visszhangjáról, ami megtöri a pusztaság feletti némaság egyhangúságát.)
süti beállítások módosítása